Deson

Web, ktorý má šmrnc! A ak ho budete čítať, tak ho budete mať aj vy. Prečítajte si o tom, čo je IN a čo zasa OUT a držte krok s modernou spoločnosťou.

Príjem počas rodičovskej dovolenky

Ak si zakladáte rodinu, rozhodne premýšľate nad tým, ako sa vám zníži príjem. Mnoho žien práve pre to pracuje dovtedy, dokým vládze. Lenže niekedy je potom až priveľmi neskoro na to, aby si našli vhodného partnera, s ktorým by si založili rodinu. Je to problémom mnohých žien. Ženy sú pripravené na tehotenstvo okolo dvadsiatehopiateho roku svojho života. Ak máte dieťa neskôr, môžete mať už rizikové tehotenstvo a pôrod nemusí dopadnúť práve dobre. Aj dieťatko už môže mať rôzne zdravotné problémy, ktorým by ste sa chceli vyhnúť. Avšak mnohé tehotné ženy skôr trápia financie.

rodina

Už nemajú príjem zo svojho zamestnania. Musia sa spoliehať na dávky z úradov. Ide o materskú a rodičovskú dávku. Je to omnoho nižší príjem, ako ste zarábali vo svojom zamestnaní? Určite je nižší. Práve financie vám možno chýbajú na veci, ktoré ste si pred tehotenstvom s radosťou dopriali. Lenže teraz sa im musíte vyhnúť alebo aj úplne vzdať. Nie je to práve pre vás jednoduchým riešením, no budete musieť obmedziť svoje potreby. Ak ste samoživiteľka, nemáte ani peniaze od svojho partnera. Spoliehate sa len na seba a v mnohých veciach sa musíte uskromniť. Niekedy je to veľmi ťažké.

peniaze

Lepšie je, ak máte pri sebe partnera, ktorý má zamestnanie. Pravidelný príjem od partnera vám veľmi pomôže, ak popri deťoch nemôžete pracovať. Materská dávka a rodičovský príspevok sú veľmi slabými príjmami, ktoré teraz poberáte. Prečo štát nepomáha samoživiteľkám a rodinám, ktoré sa rozhodnú mať deti? Dávky sú veľmi nízke. Niekedy nestačia ani na základné potreby, ktoré potrebujú bábätká alebo deti. Niekedy je to na zaplakanie. Ako si dokážete privyrobiť počas materskej alebo rodičovskej dovolenky? Počas materskej dovolenky nemôže pracovať. Je to sprísnené a zakazuje sa to. Avšak počas rodičovskej dovolenky môžete pracovať aj na plný úväzok. Dieťa môžete umiestniť do jaslí alebo do materskej školy. Budete mať veľa priestoru na zarábanie peňazí.